Formierka pierogów HSMS 50
Formierka pierogów HSMS 50 jest sterowana elektronicznie, ma trzy silniki napędzające z przekładniami – osobny napęd do przystawki formującej pieróg, osobny do pompy farszu i osobny do pompy ciasta, co pozwala na płynną i precyzyjną regulację każdego ze składników pieroga, m.in. grubości ciasta, zawartości farszu oraz szybkości produkcji (wydajności). Solidna konstrukcja i dobre materiały gwarantują długoletnią pracę maszyny. Możliwość płynnej regulacji wydajności w zależności od potrzeb – od 60 do 120 kg/h. Łatwa w obsłudze – programy na poszczególne produkty można zapisać w maszynie na stałe.
Maszyna w zależności od zastosowanej przystawki może produkować:
- pierogi,
 - kopytka,
 - kluski leniwe,
 - kluski śląskie,
 - pyzy ziemniaczane (z nadzieniem i bez),
 - paszteciki,
 - pulpety mięsne.
 

Wydajność i dane techniczne maszyny
- Pierogi o masie 40g – 60-120 kg/h
 - Pierogi o masie 30g – 60-120 kg/h
 - Pierogi o masie 20g – 60-120 kg/h
 - Uszka o masie 12g – 40-80 kg/h
 - Paszteciki o masie 70g – 60-110 kg/h
 - Kopytka o masie 15g – 60-100 kg/h
 - Kluski śląskie – 60-100 kg/h
 - Pyzy o masie 40 g i min 20% farszu – 60-120 kg/h
 
| Dane techniczne | |
| Moc zainstalowania | 2,1kW | 
| Napięcie zasilania | ~ 380 V | 
| Wymiary (dł/szer/wys) | 660/330/1300 mm | 
| Długość transportera | 250 mm | 
| Masa | 120 kg | 
