Naleśnikarka HSMS 500
Naleśnikarka HSMS 500 służy do ciągłego wypieku ciasta naleśnikowego. Ciasto pobierane jest z pojemnika (zasobnika na ciasto) na obrotowy bęben grzewczy. Wypiek następuje w czasie obrotu bębna, następnie gotowy płat ciasta jest odbierany na transporter. Napełnianie wanienki ciastem może odbywać się przy pomocy pompy w obiegu zamkniętym (opcjonalnie). Jest możliwość wyposażenia maszyny w zespół podawania farszu do krokietów (opcjonalnie) i w zwijanie naleśnika w rulon.
Dane techniczne | |
Wydajność | 20 l ciasta/h - ok. 2 mb / min. 10 płatów/min o wymiarach 200x200 mm |
Moc napędu | 0,09 kW |
Moc grzałek | 6,0 kW |
Długość transportera | ~ 3 x 380 V |
Wymiary (mm) (dł/szer/ wys) | 600 x 970x 400 |
Waga | 50 kg |