Naleśnikarka HSMS 500

Naleśnikarka HSMS 500 służy do ciągłego wypieku ciasta naleśnikowego. Ciasto pobierane jest z pojemnika (zasobnika na ciasto) na obrotowy bęben grzewczy. Wypiek następuje w czasie obrotu bębna, następnie gotowy płat ciasta jest odbierany na transporter. Napełnianie wanienki ciastem może odbywać się przy pomocy pompy w obiegu zamkniętym (opcjonalnie). Jest możliwość wyposażenia maszyny w zespół podawania farszu do krokietów (opcjonalnie) i w zwijanie naleśnika w rulon.

 

Dane techniczne
Wydajność 20 l ciasta/h - ok. 2 mb / min.
10 płatów/min o wymiarach 200x200 mm
Moc napędu 0,09 kW
Moc grzałek 6,0 kW
Długość transportera ~ 3 x 380 V
Wymiary (mm) (dł/szer/ wys) 600 x 970x 400
Waga 50 kg

maszyna do produkcji naleśników

naleśniki z owocami