Maszyna do pyz - Warszawa

Pyzy to tradycyjne polskie danie, które cieszy się dużą popularnością zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych. Chociaż przygotowanie pyz może być czasochłonne, to jednak dzięki maszynie do ich robienia proces ten staje się o wiele prostszy i szybszy. Z tego względu warto skorzystać z produkowanej w naszej firmie maszyny do pyz w Warszawie. Maszyna do pyz HSMS 300 może być także wykorzystywana do produkcji kartaczy o różnej gramaturze, w zależności od użytego oprzyrządowania. Formowanie wyrobu odbywa się za pomocą diafragmy. Farsz w wyrobach rozłożony jest równomiernie – w pyzach i knedlach stanowi równomierną kulkę.

Tradycyjne metody przygotowywania pyz są pracochłonne i wymagają sporego nakładu czasu. Dzięki maszynie do pyz można przygotować znacznie więcej porcji w krótszym czasie, co ma szczególne znaczenie w przypadku lokali gastronomicznych. Dodatkowo, maszyna do pyz w Mazowieckim ułatwia proces formowania dania, dzięki czemu nie trzeba już ręcznie lepić każdej porcji. To nie tylko przyspiesza proces, ale także sprawia, że gotowanie staje się mniej męczące i bardziej przyjemne. Podobną funkcję pełni, oferowana przez nas, naleśnikarka gastronomiczna. Warto również wspomnieć, że urządzenie to pozwala na uzyskanie jednolitej wielkości i kształtu każdej porcji, co przekłada się na estetykę podawanych dań. Ponadto, dzięki precyzyjnemu formowaniu pyz są bardziej zwarte, a tym samym lepiej zachowują swój kształt podczas gotowania.

Na maszynie tej można produkować pyzy i knedle z różnym nadzieniem, a także może ona służyć jako porcjomat, co pozwala na przygotowanie pyz według własnych preferencji. Dzięki temu można eksperymentować z różnymi wariantami tego tradycyjnego dania, dostosowując je do indywidualnych potrzeb i upodobań. Inwestycja w profesjonalną maszynę do pyz w Warszawie może wydawać się na pierwszy rzut oka kosztowna, jednak warto zwrócić uwagę na długoterminowe korzyści płynące z jej użytkowania. Przede wszystkim, oszczędność czasu przekłada się na większą efektywność w kuchni, co może być szczególnie istotne dla osób prowadzących własny biznes gastronomiczny.

maszyna do pyz

Wydajność i dane techniczne maszyny

Na formierce pyz HSMS 300 można robić pyzy o różnej gramaturze i średnicy, w zależności od zastosowanej przystawki (oprzyrządowania). Najpopularniejsze są pyzy (i knedle) o średnicy 38 – 40 mm (około 40g) – 120-160 kg/h, a także kartacze (cepeliny) 80g lub 100g – 120-140 kg/h.

  • Moc zainstalowania (kW) – 1,5
  • Napięcie zasilania (V) – ~3x 380
  • Wymiary (mm) (dł/szer/ wys) – 640/550/1400
  • Masa (kg) – 125
Dane techniczne
Moc zainstalowania 2,1kW
Napięcie zasilania ~ 380 V
Wymiary (dł/szer/wys) 660/330/1300 mm
Długość transportera 250 mm
Masa

120 kg

pyzy-surowe
pyzy-gotowane